Uterum – Skjutdörrar, vikdörrar och glaspartier

Det är en fantastiskt härlig känsla. Att sitta i ett uppvärmt uterum, med en rykande kopp kaffe och ha den bitande vinterkylan utanför. Eller att kunna öppna upp en vägg med en massiv vikdörr och släppa in sommaren i huset. Att skapa den lyxen behöver faktiskt inte kosta skjortan. Vi levererar och installerar skjut-, vik- och glaspartier i alla prisklasser.

Lämna din uppgifter via vårt kontaktformulär här, så återkommer vi snarast för en kostnadsfri konsultation.

TIPS! matnyttiga råd om fönster och fönsterbyten.

Nedan presenterar vi våra olika system: Trä, Aluminium och PVC.

35% Rabatt i webbshopen för PVC-fönster

Läggs till automatiskt i webbshoppen

Besök vår webbshop

Trä, aluminium eller PVC-karmar?

Det första du bör tänka på när du skall välja produkter till ditt uterum är vilket material det är du vill ha i karmarna – Trä, aluminium eller PVC.

  • Trä. Ger en naturlig, traditionell känsla i profilerna. Kan fås klarlackerade för att riktigt lyfta fram det rustika i träet. Kan fås med aluminiumbeklädnad. Läs mer här om träfönster.
  • Aluminium. Ger maximal glasyta och möjliggör större konstruktioner. Perfekt för moderna fastigheter. Läs mer här om aluminiumfönster.
  • PVC. Kungen av underhållsfrihet och även det mest prisvärda av de tre alternativen. Som standard vita, men kan levereras i en mängd naturtrogna träfolieringar. Läs mer här om PVC-fönster.

Alla materialen kan levereras med 2- eller 3-glas och karmarna kan målas i valfri NCS-färg (trä) eller RAL-lack (aluminium och PVC). Glaset i helglasade skjut- och vikdörrar levereras personsäkert in- och utsida. Se boverkets byggregler för de senaste reglerna när det gäller glassäkerhet i byggnader.

Uterum glasparti Kömmerling stor

Skjutdörrar till uterum och fasader

En skjutdörr är den enklaste lösningen för att skapa en stor, öppningsbar, glasyta som inte tar extra plats i anspråk, då den är öppen. Jämför med en fönsterdörr som kräver sitt svängutrymme. De släpper in ljus, men håller ljud och kyla ute. Beroende på val av system kan vi leverera upp till 6m breda skjutdörrar. I PVC och trä kan vi leverera enkla eller dubbla skjutpartier:

I aluminium har vi även möjlighet att leverera partier med fler rörliga dörrar som överlappar varandra. Skicka gärna en så detaljerad beskrivning som möjligt av dina behov så tar vi fram en skräddarsydd lösning för ditt skjutparti.

Skjutdörr PVC Kristianstad

Vikdörrar

Vill du maxa öppningen i fasaden eller uterummet? Då finns det bara ett alternativ – en vikdörr. Det är ett parti med flera dörrblad som viks ihop som ett dragspel åt ena eller båda sidorna. Du kan designa partiet fritt själv. Det enda du behöver ha i åtanke är att det alltid skall vara ojämnt antal vikbara delar åt vardera hållet.

Här intill ser du exempel på en 1+3 lösning, dvs en dörr öppnas åt vänster och tre delar har vikts åt höger.

Vikdörrar levereras vanligast i aluminium pga bättre stabilitet, men går även att fås i trä och PVC.

 

BEGÄR KOSTNADSFRI OFFERT

 

Vikdörr aluminium