PVC-fönster och plastfönster - samma produkt

PVC fönster och plastfönster – vad är det?

PVC fönster och plastfönster är precis samma produkt, uppstickaren som ritat om kartan för miljövänliga energifönster. Våra fönster och dörrar kan tillverkas i en mängd olika utformningar:

 • Glas. 2 eller 3-glas. Alla glastyper – personsäkert, frostat m.m.
 • Fönsterprofiler. Moderna, högisolerande eller klassiska, smäckra.
 • Funktion. Fasta, öppningsbara, fönsterdörrar, skjut- och vikdörrar.
 • Fria former. Trianglar, trapetser, rundade former m.m.
 • Måttbeställda. På millimeternivå, utan extra kostnad.
 • Färg. Standard vit. Naturtrogna träfolieringar eller valfri RAL-färg vid behov.

Fönstren är dessutom underhållsfria och miljöcertifierade. Ta gärna en titt i vårt galleri och låt dig inspireras.

BEGÄR KOSTNADSFRI OFFERT

35% Rabatt i webbshopen för PVC-fönster

Läggs till automatiskt i webbshoppen

Besök vår webbshop

Plastfönster – KÖMMERLING 76

Plastfönster KÖMMERLING 76 tillverkas i en PVC som är extremt UV-beständig och motståndskraftig när det kommer till naturens och tidens påverkan. Faktum är att inga av den senaste generationens plastfönster har behövts bytas ut överhuvudtaget på grund av försämrad kvalitet när det kommer till materialet. Myten att plastfönster gulnar stämmer helt enkelt inte. Materialet som sådant är, förutom sina goda kvaliteter, relativt billigt att framställa, varför ett underhållsfritt fönster i PVC kostar bråkdelen av en motsvarande enhet i trä-aluminium.

De kritiska punkterna för underhållsfriheten är en högkvalitativ profil, robusta beslag och glaskassetter som håller tätt. Vårt flaggskepp KÖMMERLING 76 PVC-fönster sparar inte på krutet:

 • Plastfönster med unik ytbehandling för extra reptålighet.
 • 5 eller 6-kammars profilsystem beroende på isoleringskrav.
 • U-värde 1,4 till 0,74 på hela konstruktionen.
 • SIEGENIA TITAN-beslag för ökad inbrottssäkerhet, upp till nio låspunkter.
 • Upp till 48mm tjocka glaskassetter. 0,5 U-värde som standard för 3-glas.
 • 10 års garanti på hela konstruktionen.
PVC Fönster med lås

Plastfönster i gamla hus – fungerar det?

Kan man verkligen sätta in nya, underhållsfria plastfönster i en gammal kåk? Det är ett känsligt ämne för många, en del skulle säga träfönster varje dag i veckan. I slutändan handlar det om vilken finish du är bekväm med på fönstren.

Förr stack plastfönster ut jämfört med de traditionella träbågarna i gamla hus. I dag är det annorlunda. I vårt sortiment ingår PVCfönster med smalare profiler i klassisk, nordisk tappning. De plastfönstren kan du installera i en skånelänga, i ett Stockholmstorp liksom i en Västerbottensgård. Att tänka på är dock att finishen på ett plastfönster aldrig kommer vara likt det av ett trä-fönster, även om formen är densamma. Det spelar ingen roll vilka mått du vill ha, om du väljer spröjsat eller inte. I dag tillverkas PVC-fönster i alla mått och former.

Är du ute efter moderna fönster, både när det gäller material och utseende så är också plastfönster ett bra val. Det finns helt enkelt inga särskilda begränsningar. Fönstren kan beklädas med stryktåliga folier i färg eller med extremt naturtrogna träimitationer.

Fördelen med att välja plastfönster är att du slipper ägna dig åt underhåll. Investera i PVC-fönster och du slipper arbeta med dina fönster och kan njuta av utsikten istället i många år.

Nya PVC fönster lyfter ditt hus

Är du ändå osäker på om det är värt att satsa på nya fönster i ditt hus? Känn lugnet. Du kan kallt räkna med att du tjänar på att skaffa nya fönster. Det lyfter hela huset, hur gammalt det än är. Ett fönsterbyte putsar upp utseendet på hela fastigheten och ökar naturligtvis värdet på bostadsmarknaden.

Du som har ett riktigt gammalt, gediget hus är kanske rädd att förlora charmen med plastfönster. Åk då till en försäljare av fönster, förslagsvis oss på Arctic Windows. Be att få prova att på avstånd avgöra vilket fönster som är gjort av trä eller plast. Hur nära tror du att du behöver gå? Du kommer troligen bli överraskad. Plastfönster fungerar i regel bra ihop med gamla klassiska byggmaterial. Är du ändå osäker? Fråga dig fram så får du fönsterförsäljarens kunskap och kan be om råd hur du ska tänka med bytet av fönster i just din bostad.

Splitternya fönster har en helt annan förmåga att hålla tätt jämfört med slitna fönster med många år på nacken. Det bör du också ta med i beräkningen när du funderar över att byta. Eftersom nya fönster sparar energi och gör att elräkningen blir lättare att betala så är de en investering du i långa loppet tjänar på.

Ett byte som gör att du kan hålla nere förbrukningen av energi när du värmer upp ditt hem är ett bra val både för dig och för miljön.

Vidare läsning: Tips och råd kring fönsterbyten

PVCfönster med spröjs

3 SKÄL ATT VÄLJA PLASTFÖNSTER

HÅLLBARHETEN

En anledning till att välja plastfönster är dess väldigt långa hållbarhet. Förutom att det knappt behöver underhållas, erbjuder materialet även en god isolering under riktigt lång tid. Det enda som man egentligen behöver göra för att bevara sitt PVCfönster är att hålla det så rent som möjligt.

Hur länge den faktiska hållbarheten egentligen är, är det ingen som riktigt vet ännu. Plastfönster har funnits på marknaden i nästan ett halvt sekel, och de allra flesta står sig fortfarande riktigt bra. En nackdel som kan noteras är att det måste bytas ut (när det nu blir), till skillnad från trä som lättare kan repareras och underhållas. Här har våra KÖMMERLING PVCfönster ett kraftigt övertag då de är behandlade för att vara extra reptåliga. Vi har levererat PVC-fönster från Malmö i söder till Kiruna i norr och inga av dessa har försämrats, vad gäller ytans skick eller prestandan.

Ekonomi plastfönster

EKONOMIN

Genom att välja plastfönster sparar man inte bara tid genom minskat underhåll – man sparar även pengar. Materialet är väldigt billigt vid inköp och erbjuder, till skillnad från trä, dessutom en bra isoleringsförmåga. Genom en bra isolering kan man långsiktigt spara in en hel del pengar på energiförbrukningen. Hur god isolering ett PVC-fönster ger skiljer sig dock från modell till modell. Vi levererar fönster med U-värde från 1,4 på hela konstruktionen ner till 0,74 beroende på val av profil och glaskassett.

För att ta reda på isoleringsförmågan – leta efter något som kallas för U-värde i produktbeskrivningen. Ett högt U-värde betyder att isoleringen är åt det sämre hållet, medan ett lågt värde innebär att man kan spara en hel del pengar genom att göra hemmet energisnålare genom att installera det.

Ta alltid reda på U-värdet innan du handlar ett PVC fönster – och sträva efter ett lågt sådant om du vill spara pengar långsiktigt. En annan fördel med god isolering är att ett energisnålt hus också är bra för miljön. Kontakta gärna oss så räknar vi ut din energibesparing vid ett eventuellt fönsterbyte.

Vårt mest populära fönster är KÖMMERLING 76, vilket vi beskriver utförligare ovan. Har du siktet inställt på billigast möjliga PVC fönster har vi vårat budgetfönster IGLO från DRUTEX i sortimentet. För pris på IGLO ber vi er maila in er förfrågan.

Färg PVCfönster

FÄRGEN

På ett PVC-fönster är profilerna helfärgade. Att de är helfärgade gör att små skrapor och rispor i princip blir helt osynliga då färgen ändå finns kvar. Som vi även nämnt under ”hållbarhet” är karmarna i våra fönster specialbehandlade för att tåla repor och yttre påfrestning bättre än vanliga PVC karmar. Fönstren kan också beklädas med folie i en mängd olika färger och träimitationer. Folierna kommer från RENOLIT, världsledande inom sin bransch. En RENOLIT-folie är reptålig och beräknas ha samma livslängd som fönstret själv.

Ett unikt erbjudande vi har i vårt sortiment är att vi kan leverera fönstren lackerade i valfri RAl-färg. Vi hjälper dig gärna rätt, om det är så att du har en NCS färgkod som du vill konvertera till RAL-systemet.